• Type:

CH Etsy to Force Biggest Sellers into Advertising Service with a 15% Fee

Wij zullen betalen om jouw items te promoten op het internet – jij betaalt alleen wanneer je iets verkoopt, dus je loopt geen risico om voor advertenties te betalen die niet werken.

Door Etsy Staff

26 feb 2020

Er is een wereld aan kansen beschikbaar voor je op Etsy. Mijloenen shoppers komen naar Etsy op zoek naar items zoals die van jou en het runnen van jouw bedrijf op Etsy is slechts één van de manieren om ze te bereiken.

Hoe kun je je bereik nog verder vergroten? Adverteren kan helpen.

Als Etsy verkoper zijn er twee manieren waarop je kunt adverteren: op Etsy en op de rest van het internet. Vandaag presenteren we twee belangrijke updates, die in April van start gaan en die je zullen helpen om de bezoeken aan jouw shop te doen toenemen door middel van advertenties.

  1. Nieuw: We introduceren een geüpdate advertentieservice , Offsite Ads, welke gebruik maakt van Etsy’s advertentiebudget en expertise om jouw items te promoten op meerdere veelbezochte sites waaronder Google, Facebook, Instagram, Pinterest en Bing. Wanneer een shopper op een van de online ads klikt voor jouw product en vervolgens binnen 30 dagen iets in jouw shop koopt, betaal je daarvoor advertentiekosten. Je betaalt alleen advertentiekosten wanneer je iets verkoopt – hiermee elimineer je het risico om te betalen voor advertenties die niet werken voor je. Offsite Ads is alleen beschikbaar op Etsy—we hebben het ontworpen met de unieke behoeftes van Etsy shopeigenaren in gedachten.

  2. We hebben ook updates gemaakt aan onze bestaande advertentie tool, Etsy Ads. Wanneer je nu een Etsy Ads campagne runt, zal je budget enkel besteed worden aan het adverteren van jouw listings aan shoppers op Etsy. Google is nu onderdeel van Offsite Ads, dus we gebruiken jouw Etsy Ads budget niet langer voor Google Shopping.

Voor de meeste sellers is Offsite Ads optioneel, maar het is een mooie mogelijkheid om jouw bedrijf te laten groeien dus alle verkopers worden automatisch ingeschreven. Je krijgt risicovrije advertenties, georganiseerd door ons team van ervaren experts en je betaalt alleen wanneer je iets verkoopt, dus er zijn geen kosten vooraf.

Als je de afgelopen 365 dagen meer dan USD 10.000 (EUR 9300) hebt omgezet op Etsy, profiteer je het meeste van Offsite Ads. Als je gedurende de volledige levensduur van je shop deelneemt, ontvang je het gereduceerde tarief voor adverteren.

We berekenen jouw verkopen van de afgelopen 12 maanden per 18 februari 2020. Je kunt zien hoeveel je verdiend hebt in Statistieken.

Offsite Ads

Advertentiekosten Deelname
Meer dan USD 10,000 aan verkopen in een periode van 12 maanden 12% Verplicht
Minder dan USD 10,000 aan verkopen in een periode van 12 maanden 15% Aanbevolen

De advertentiekosten komen bovenop Etsy’s transactiekosten.

Dit is wat het voor jou betekent: Voor de meeste verkopers komt één op de 10 verkopen via Offsite Ads. Laten we zeggen dat je USD 1,000 op Etsy verdient; dat betekent dat jouw advertentiekosten voor het hele jaar slechts USD 15 zijn, gebaseerd op 15% advertentiekosten. Als je voor USD 10,000 per jaar op Etsy verkoopt, kun je verwachten om rond de USD 120 te betalen met 12% advertentiekosten.

Veelgestelde vragen

Waarom is dit beter voor mijn bedrijf?

Adverteren is essentieel voor het laten groeien van je online onderneming, maar dit op eigen krachten doen, kan erg duur zijn. Traditionele advertentieservices laten je vaak geld betalen zelfs als je niets verkoopt. Met Offsite Ads betaal je alleen voor advertenties wanneer het voor je werkt. We weten dat elke cent telt als je een klein bedrijf hebt en daarom betaal je met Offsite Ads alleen wanneer je ook daadwerkelijk iets verkoopt.

Waarom heeft Etsy deze service gecreëerd?

Wij werken met jou samen om jouw bedrijf tot een succes te maken. Met Offsite Ads neemt Etsy al het risico op zich, door de kosten te dekken die voorafgaand aan het adverteren van jouw listings komen, en de kosten van advertenties die niet tot verkopen leiden.

Wanneer betaal ik mijn advertentiekosten?

Als een shopper op een door Etsy betaalde advertentie klikt met een van jouw listings op Google, Facebook, Instagram, Pinterest en Bing en vervolgens binnen 30 dagen een aankoop doet in jouw shop, zal deze verkoop worden toegeschreven aan Etsy’s advertenties en zullen er advertentiekosten in rekening worden gebracht op het totaalbedrag van de bestelling.

Als je iets verkoopt naar aanleiding van een advertentie met items van een andere verkoper, dan betaal je geen advertentiekosten. Er worden alleen kosten aan je in rekening gebracht als een shopper op een advertentie voor een van jouw listings klikt en een aankoop doet in jouw shop. Als een shopper op een advertentie klikt voor je item, maar geen aankoop doet, betaal je geen kosten.

Hoeveel gaat het me kosten?

De meeste verkopers zullen advertentiekosten betalen op minder dan 10% van hun verkpen, dus het zal niet al te veel effect hebben op je algehele uitgaven.

Is Etsy’s Offsite Ads optioneel?

Alle verkopers worden automatisch aangemeld voor Offsite Ads. Als je voor minder dan USD 10,000 op Etsy hebt verkocht in een periode van 12 maanden kun je kiezen of je deel wilt nemen aan Etsy’s advertentieservices.

Hoe weet ik of ik iets verkoop?

Het is makkelijk om te zien of de advertenties voor je werken. Over de komende weken introduceren we een nieuw Offsite Ads dashboard, waar je kunt zien hoeveel verkopen plaatsvonden via advertenties die betaald waren door Etsy en via welke sites de klanten kwamen.

Wat gebeurt er met mijn huidige Etsy Ads campagnes?

We verwijderen Google Shopping van Etsy Ads dus als je momenteel een campagne hebt lopen, zal dit budget enkel naar advertenties op Etsy gaan.

Lees meer

Bekijk je e-mail om meer informatie te vinden over deze updates. Vind onze Etsy werknemers in de community hubvoor antwoorden op veelgestelde vragen en ga morgen naar onze Etsy Success Facebook site voor een live video voorproefje van ons nieuwe offsite advertentie dashboard. We horen graag wat jij ervan denkt. Deel je mening over Offsite Ads of Etsy Ads met het team bij Etsy door middel van deze vragenlijsten.

Je kunt ook onze Fees and Payments en ons Advertentie- en marketingbeleid doorlezen, welke zullen ingaan per 27 maart 2020, voor de specifieke voorwaarden.

Read More

Previous Post

CH Hard Startups

Next Post

36 Days of Type

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top